Indkøbskurv | Betingelser

Toscana Bianco IGT Sghiràs 2015, Sorgenti

Sghiràs er lavet på Chardonnay og Trebbiano. Chardonnaydruen giver sødme og struktur og Trebbiano druen giver aromatiske kvaliteter og syrlighed. Sammen giver de en flot struktur, som kan sammenlignes med strukturen på rødvine.

Den høje alkoholprocent giver et stort lagringspotentiale, og lagringen på fade sikrer optimal udnyttelse af de 2 druer.

Sghiràs har en enestående dyb strågul farve med strålende gule refleksioner. Den har en duft af ananas og pink grapefrugt, og der er søde hints af honning, smør og hasselnødder, blandet med mineralske undertoner.

Smagen har medrivende toner af æble og enebær, der giver en lang eftersmag af citrusfrugter og Middelhavets urter.

Kompleksiteten og blødheden i smagen går op i en højere enhed, specielt efter lidt tid i glasset. Sghiràs er en meget komplet og elegant vin. Det er en vin som de fleste ikke nøjes med at smage én gang.

Vinen er lagret 16 måneder på nye egefade og derefter 6 måneder på flaske.

Se anmeldelse her: Anmeldelse

Fattoria le Sorgenti er siden 1974 drevet af Gabriele og Elisabetta Ferrari. Gabriele passer markerne og vinproduktionen og Elisabetta sørger for den administrative del. Vingården ligger meget idyllisk 7km syd for Firenze.

Vinmarkerne - Capaccio, Torre Rossa, La Sala, Pozzo delle Fate, La Tavolina, La Terrazza, Le Sorgenti og Gli Istrici – der er placeret omkring vingården dækker et areal på 55 hektar, hvoraf 18 er vinmarker og 12 olivenlunde.

Vinmarkerne har god eksponering, de er rige i sten og organiske stoffer og er reguleret af tilfredsstillende temperatursvingninger, hvilket resulterer i en begrænset produktion af høj kvalitet.
Når der høstes plukkes der udelukkende med håndkraft.

Gabrieles professionelle tilgang til vinproduktionen har igennem tiden sikret mange priser og udmærkelser.

Din pris: DKK 117,00
Varenr.:701415
Type:Hvidvin
Årgang:2015
Land:Italien
Område:Toscana
Druesorter:Chardonnay, Trebbiano
Drikkemoden:Nu --> 3 år
Anbefales til:Forretter og fiskeretter
Flaskestørrelse:75 cl
Alkoholprocent:14 %
Antal pr. kasse:6

RØDVINE
HVIDVINE/ROSEVINE
MOUSSERENDE VINE
DESSERTVINE
OLIE/OST/KØD/KAGER
SMAGEKASSER
Italux | Grønlandsvej 5 | 8660 Skanderborg | Tlf.: +45 87 93 22 20 | Fax: +45 87 93 17 77 | E-mail: info@italux.dk