Ernesto Picollo er placeret i de smukke bakker over byen Gavi, og blev grundlagt af Lorenzo Picollo i 1945, og ejes nu af tredie generation, barnebarnet Gianlorenzo Picollo og hans kone Silvia.
Vinmarkerne dækker et areal på 16 ha. og er udelukkende tilplantet den hvide Cortese drue. Markerne ligger 260 meter over havet og vender primært mod syd, og har gavn af det lokale klima som typisk for det sydlige Piemonte ofte får en frisk og kølig brise fra Middelhavet.
Hovedparten af vinmarkerne er placeret i området Rovereto, inklusive Le Rive, som har vinstokke, der er mere end 60 år gamle. Familiens senest køb af jord er 2 ha, som er placeret i Tassarolo. Arbejdet i vinmarken følger traditionelle metoder og Gianlorenzo undlader brugen af plantegifte og kemikalier.
Alle druer plukkes i hånden og gærer i temperatur kontrollerede ståltanke. Vinene gærer i bundfaldet indtil de kommes på flaske, hvilket minimerer behovet for at tilsætte svovl. Selvom Gianlorenzo har moderniseret vineriet i den tid han har drevet det, så følger hans 'winemaking' den stil som bedstefaderen indførte, som giver friske, naturlige og meget drikkelige vine.